top of page
Familiestatuut.jpeg

Familie afspraken

Een familie statuut voorbeeld met familieafspraken is van groot belang voor het succes en de continuïteit van een familiebedrijf, vooral voor de volgende generatie. Het kan helpen om spanningen binnen de familie te verminderen, de overdracht van het bedrijf soepeler te laten verlopen en de cultuur en waarden van het familiebedrijf in stand te houden. Ons team heeft jarenlange ervaring met het opstellen van een familiestatuut. Daarnaast zijn zowel Erna Kortlang als Miranda Kruithof Mediator waardoor spanningen vroegtijdig gesignaleerd en conflicten voorkomen worden. 

Het Team

] z`~zcfv gb__edited.jpg

Notaris & Mediator

Miranda 27_edited.jpg

Adviseur & Mediator

Wat Kruithof & Partners voor u kan betekenen?

Een familiebedrijf kan een grote erfenis zijn voor de volgende generatie. Het kan echter ook leiden tot spanningen tussen familieleden en een verstoorde bedrijfsvoering als er geen duidelijke afspraken zijn gemaakt over de toekomst van het bedrijf. Een familiedocument met familieafspraken, een familiestatuut, is daarom essentieel voor de toekomst van het familiebedrijf, vooral voor de volgende generatie.

 

Een familiestatuut voorbeeld kan onder meer afspraken bevatten over de rol van de volgende generatie binnen het bedrijf, de opleiding en training die nodig zijn om de vereiste vaardigheden te verwerven en de criteria voor opvolging. Door deze afspraken op papier vast te leggen, kan de volgende generatie zich beter voorbereiden op hun rol binnen het familiebedrijf en kunnen er spanningen en conflicten worden voorkomen.

 

Een ander belangrijk aspect van een familiedocument, oftewel een familiestatuut, is dat het kan helpen om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Het kan bijvoorbeeld afspraken bevatten over de overdracht van aandelen of eigendom van het bedrijf aan de volgende generatie en de financiering van deze overdracht. Door deze afspraken op voorhand te maken, kan de overdracht van het bedrijf soepeler verlopen en kunnen er problemen en conflicten worden voorkomen. 

 

Ten slotte kan een familiedocument helpen om de cultuur en waarden van het familiebedrijf in stand te houden. Het kan bijvoorbeeld afspraken bevatten over de bedrijfscultuur en de missie en visie van het bedrijf. Dit is vooral belangrijk voor de volgende generatie, omdat zij de waarden en cultuur van het bedrijf moeten begrijpen om het bedrijf succesvol te kunnen voortzetten.

 

In het kort, een familiestatuut met familieafspraken is van groot belang voor het succes en de continuïteit van een familiebedrijf, vooral voor de volgende generatie. Het kan helpen om spanningen binnen de familie te verminderen, de overdracht van het bedrijf soepeler te laten verlopen en de cultuur en waarden van het familiebedrijf in stand te houden.

Neem contact met ons op

Vond u dit interessant? neem contact met ons op voor meer informatie

bottom of page