top of page
IMG_1525 2.JPG

MIJN VERHAAL

Over Miranda Kruithof

Ik ben geboren in Brabant en opgegroeid in Limburg in een ondernemersgezin met drie meiden, waarvan ik de oudste ben. Mijn vader is afkomstig uit een familiebedrijf supermarktbranche uit de Hoekse Waard waar christelijke normen en waarden centraal stonden. Het motto van de familie was: "niet lullen maar poetsen", "iedere zondag naar de kerk" en "je mond houden en je handen laten wapperen". Dit heeft mij al snel zelfstandig gemaakt. Mijn schoonfamilie had ook een familiebedrijf, dames en heren mode, met meerdere filialen in Brabant en Utrecht, 2e generatie. 

Van dichtbij heb ik gezien en ervaren wat het is met familie samen te werken, dat het altijd over 'de zaak" ging. Het ging vooral over de cijfers, de omzet, de personeelskosten, het rendement; de financiële aspecten van de zaak. De psychische (emotionele) aspecten binnen de familie en bedrijf werden nooit bespreekbaar gemaakt. Hoewel ik toen al voelde dat dit nodig was om de juiste stappen voorwaarts te kunnen zetten als persoon maar ook als familiebedrijf. "Je mond houden en je handen laten wapperen", werd ons al vroeg bijgebracht.  

Uit mijn prille jeugd kan ik me herinneren dat ik als klein meisje samen met mijn opa in de winkel mocht werken. De boodschappenprijzen in de zwarte klantenboekjes schrijven, om vervolgens deze te verzamelen, in doosjes te verpakken en deze met mijn opa bij de mensen thuis mocht afleveren. Mijn opa en mijn vader waren altijd aan het werk. Later, tijdens en na mijn studie, werkte ik regelmatig in de weekenden en vakanties in het modebedrijf van mijn schoonouders: hangers sorteren, dozen vouwen, mee op inkoop naar Amsterdam, prijsjes aan de kleding hangen, verkoop et cetera. Zaken werden besproken aan de keukentafel, je ging er mee naar bed en je stond er weer mee op.

Helaas zijn beide familiebedrijven niet voortgezet. Dit is mede veroorzaakt door miscommunicatie en conflicten binnen de familie, directie en aandeelhouders.

 

Mijn liefde voor familiebedrijven en het bewaken van de continuïteit van deze bedrijven is al in mijn jeugd ontstaan.

In mijn huidige rol van familieadviseur begeleid ik families en familiebedrijven in overdracht van eigendom en leiderschap naar de volgende generatie. Met het juiste plan op maat voor opvolging, waarbij regelmatig de gesprekken met de familie aan de keukentafel gevoerd worden, bewaak ik de harmonie in de familie. Als familieadviseur combineer ik mijn zakelijke, psychologische, juridische en communicatieve vaardigheden om conflicten te voorkomen, op te lossen en deze bedrijven te laten groeien.

Wie kansen wil grijpen en wil bouwen aan zijn of haar eigen toekomst én die van de volgende generatie
kiest voor
Kruithof & Partners

KLANTEN EN PARTNERS

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

th-987785584.jpeg
Unknown-3.png
images.png
th-3167006916.jpeg
images.jpeg
Unknown.png
Unknown-2.jpeg
th-3546625940.jpeg
Unknown-4.png
TK.png
th-4248228796.jpeg
images-1.png
bottom of page