top of page
Familie

Familiebedrijven 

Kruithof & Partners is gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van familiebedrijven. We helpen familiebedrijven bij het begrijpen en implementeren van effectieve opvolgingsplanning, het begeleiden van de volgende generatie en het ontwikkelen van talenten en leiderschap binnen het familiebedrijf. Door onze maatwerk oplossingen te combineren, leggen familiebedrijven een solide basis voor een succesvolle bedrijfsoverdracht en duurzame groei.

Het Team

Wat kan Kruithof & Partners voor u betekenen?

Ondernemers in familiebedrijven hebben specifieke behoeften en uitdagingen die uniek zijn voor hun situatie. Het familiebedrijf is altijd in beweging. In iedere fase komt het familiebedrijf en de familie voor nieuwe uitdagingen te staan. We geven inzicht in de uitdagingen en kansen die voor u liggen. Dit doen wij door onder andere het drie cirkel model toe te passen. 

Opvolgingsplanning:

Een cruciale uitdaging voor familiebedrijven is het plannen van een soepele overdracht van leiderschap en eigendom aan de volgende generatie. Kruithof & Partners begeleidt u in het identificeren en voorbereiden van geschikte opvolgers, het vaststellen van een eerlijke en haalbare opvolgingsstructuur en het begeleiden van de huidige en toekomstige leiders door het proces.

Familieharmonie:

Familiebedrijven krijgen vaak te maken met emotionele dynamiek tussen familieleden, wat kan leiden tot conflicten en verdeeldheid. Het is essentieel om mechanismen te hebben om familieharmonie te behouden en eventuele geschillen op een constructieve manier op te lossen. Miranda Kruithof en Erna Kortlang zijn Mediator en de aangewezen personen om de harmonie te bewaken en conflicten te voorkomen binnen uw familie en familiebedrijf.

Professioneel bestuur:

Het implementeren van professioneel bestuur en het scheiden van familie- en bedrijfsbelangen helpen om het bedrijf effectiever te beheren. Kruithof & Partners voorziet in de behoefte aan advies bij het opzetten van bestuursstructuren, het definiëren van rollen en verantwoordelijkheden en het aannemen van externe bestuursleden.

Oplossen van opvolgingsconflicten:

Opvolgingsconflicten kunnen ontstaan wanneer verschillende familieleden aanspraak maken op leiderschapsposities of wanneer de toekomstige visie van het bedrijf niet overeenkomt met die van de huidige generatie. Wij helpen bij het faciliteren van communicatie en het vinden van compromissen om deze conflicten op te lossen.

 

Bedrijfscontinuïteit:

Familiebedrijven hebben vaak een langetermijnfocus en streven naar continuïteit over generaties heen. Het is belangrijk om strategieën te ontwikkelen die het bedrijf helpen om veerkrachtig te blijven en zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden. 

 

Erf- en schenkingsplanning:

Aangezien familiebedrijven vaak veel vermogen in eigendom hebben, is het noodzakelijk om goede erf- en schenkingsplanning te doen om de overdracht van eigendom te regelen en successierechten te minimaliseren. Kruithof & Partners werkt nauw samen met TeekensKarstens notarissen en advocaten in Family Business Experts.

 

Balanceren van familie- en bedrijfsbelangen:

Familiebedrijven moeten een evenwicht vinden tussen het streven naar zakelijk succes en het behoud van familiewaarden en tradities. Dit kan soms conflicterende belangen met zich meebrengen, waarbij een adviseur kan helpen bij het vinden van het juiste evenwicht.

2.jpg

Familie weekend

De familie Van der Linden, eigenaren van een bloeiend familiebedrijf, besloot een lang weekend samen door te brengen met ons op Texel.

Op een zonnige ochtend hebben wij de familie meegenomen naar de Slufter, een prachtig gebied waar je omringd wordt door de natuur. Tijdens de wandelingen begonnen ze te praten over de toekomst van hun bedrijf. De oudere generatie deelde hun wijsheid en ervaring, terwijl de jongere generatie enthousiast nieuwe ideeën naar voren bracht.

"Deze weekenden zijn voor ons veel meer dan ontspanning", zei opa Van der Linden met een glimlach. "Het geeft ons de kans om in een andere omgeving te zijn, ver weg van de dagelijkse beslommeringen van ons bedrijf. Hier kunnen we met Kruithof & Partners die ons begeleidt, op een dieper niveau verbinden, ongestoord nadenken over de toekomst en nieuwe generatie betrekken bij dit proces. Het is een kans om te groeien als familie en als bedrijf. En dat is echt de toegevoegde waarde om samen een familie weekend naar Texel te gaan"

Een weekend weg is niet alleen gunstig voor uw familiebedrijf zelf en uw werknemers, maar ook ook voor uw familie en uw familieaandeelhouders. U versterkt onderlinge relaties, betrokkenheid en begrip van uw familiebedrijf.

Gaat u met ons mee op een outdoor weekend naar Texel? Via onderstaande link ontvangt u meer info over ons programma op Texel.

Nieuwe Inzichten voor Familiebedrijven

Neem contact met ons op

Vond u dit interessant? Neem contact met ons op voor meer informatie

bottom of page