top of page
2.jpg

Opvolgingsplanning

Onze experts in opvolgingsplanning helpen familiebedrijven om een gestructureerd en effectief proces te doorlopen dat de langetermijnbelangen van het bedrijf en de familie behartigt. Het ontwikkelen van een strategisch plan voor de overdracht van leiderschap en eigendom binnen het bedrijf, het identificeren van geschikte opvolgers en het vaststellen van duidelijke doelen. 

Het Team

] z`~zcfv gb__edited.jpg

Notaris & Mediator

Miranda 27_edited.jpg

Adviseur & Mediator

Wat kan Kruithof & Partners voor u betekenen?

Uit de praktijk blijkt dat familiebedrijven eerder het gesprek aangaan over bedrijfsopvolging én kiezen steeds vaker alternatieve routes. Potentiële opvolgers maken een bewustere keuze om wel of niet in het familiebedrijf te stappen. We zien dat opvolging in het familiebedijf een gevoelig en emotioneel onderwerp is. Onze familie adviseurs begrijpen de complexe relaties en dynamieken binnen de familie en helpen bij het faciliteren van open communicatie en conflictoplossing. Datgene wat niet wordt besproken in de familie, halen onze familie adviseurs naar boven in iindividuele en of familie sessies. Om het échte gesprek aan te gaan met elkaar endoorbraken te realiseren nemen wij families mee naar bijzondere plekken, zoals De wadden. 

Succesvolle opvolgingsplanning voor familiebedrijven

Objectieve Adviezen met een Plan

Onze experts bieden een objectieve kijk op de situatie en de belangen van verschillende familieleden af te wegen zonder bevooroordeeld te zijn door emotionele banden. We helpen met het ontwikkelen van een duidelijk en gestructureerd successieplan dat rekening houdt met de langetermijndoelstellingen van zowel het bedrijf als de familie.

Talent in beeld Potentiële Opvolgers

Onze experts hebben een uitgebreide ervaring en kennis op het vlak van opvolgingsplanning. We delen best practices en helpen bij het identificeren van mogelijke valkuilen. Onze HR experts identificeren en ontwikkelen geschikt talent binnen de familie om leidinggevende rollen in het bedrijf over te nemen. Dit doen wij door gebruik te maken van assessments.

Fiscale Routes

Onze fiscalisten stellen strategieën op voor belastingoptimalisatie om ervoor te zorgen dat de overdracht van het bedrijf zo efficiënt mogelijk verloopt. 

Risicobeheer

Samen met u brengen wij risico's in beeld en stellen wij nieuwe strategieën voor om deze risico's te minimaliseren, waardoor de continuïteit van het bedrijf wordt gewaarborgd.

Implementatie bedrijfsopvolging

Onze experts helpen u bij de feitelijke implementatie van het successieplan en fungeren als regisseur om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Onze nieuwste inzichten

Leer van onze experts en volg onze oplossingen en nieuwe inzichten. Het lezen van inzichten is essentieel voor DGA's, bestuurders en executies omdat het helpt om effectievere leiders te worden, strategische beslissingen te nemen en zich aan te passen aan een voortdurend evoluerende zakelijke omgeving. 

Neem contact met ons op

Vond u dit interessant? neem contact met ons op voor meer informatie

bottom of page